Konya Çene Ameliyatı | Çene Estetiği & Botoksu
Tedavi Başlıkları
- 1 Konya Çene Ameliyatı | Çene Estetiği & Botoksu
- 1.1 Çene Cerrahisi Süreç ve Fiyatlar
- 1.2 Çene Ameleyatı Randevu Formu
- 1.3 Konya Çene Ameliyatı
- 1.4 Konya'da Çene Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?
- 1.5 Sıkça Sorulan Sorular
- 1.5.1 İmplant Uygulaması Nedir?
- 1.5.2 All-On-4 Uygulaması Nedir?
- 1.5.3 Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Nedir?
- 1.5.4 Çene Ameliyatı İçin Muayene İşlemlerinin Gerçekleşmesi Nasıl Olur?
- 1.5.5 Güvenilir Bir Hizmet İçin Klinik Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?
- 1.5.6 Konya Çene Botoksu Nasıl Gerçekleşir?
- 1.5.7 20 yaş dişi nedir?
- 1.5.8 Her 20 yaş dişi, ön dişlerde çapraşıklığa sebep olur mu?
- 1.5.9 Her 20 yaş dişi çekilmeli midir?
- 1.6 Diğer Tedaviler
Çene Cerrahisi Süreç ve Fiyatlar
Alt ve üst çenede, genetik veya yaşanacak kazalara bağlı olarak bozukluklar meydana gelebilmektedir. Doğumsal ve yahut sonradan çenede meydana gelen bozuklukların tedavi edilmesi gerekmektedir. Çünkü çene bozukluklarının tedavi edilmemesi, kişiyi rahatsız edecek bazı sıkıntılar içerisine sokabilmektedir. Çene düzensizliğinin düzeltilmesi ve çenenin birbiri ile uyumlu olması için çene cerrahisi tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır.
Çene Ameleyatı Randevu Formu
Konya Çene Ameliyatı
Konya çene ameliyatı, deformiteleri iyileştirerek, fonksiyonel bozuklukların ortadan kaldırılmasını sağlayan önemli ameliyatlardandır. Son derece riskli bir ameliyat olma durumu söz konusu olduğundan dolayı işin ehli olan cerrahlardan yardım alınması gerekir.
Konya'da Çene Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?
Çene ile ilgili olarak fonksiyonel bozukluklara sahip olan kişiler çene ameliyatı tedavisine başvurabilmektedir. Ameliyat, alanında son derece uzman olan plastik cerrahlar tarafından gerçekleşmektedir. Estetik cerrahlar, eğitim almış, bilgili kişilerden oluşmakta ve hastalarımız da gönül rahatlığıyla hizmetlerimizden yararlanabilmektedir.
Çene ameliyatında bilinmesi gereken iki önemli tedavi şekli bulunmaktadır. Bunlardan ilki üst çene ameliyat tedavisi olurken bir sonrası ise alt çene ameliyat tedavisidir. Estetik cerrahi uzmanları tarafından çene ile ilgili olarak incelemeler yapıldıktan sonra tedaviye başlanmaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Aşağıdaki bölümde Konya Diş Hekimi Ali Ayrancı Çene Ameliyatı ile ilgili sıkça sorulan soruları ve cevapları bulabilirsiniz.
İmplant Uygulaması Nedir?
Diş implant’ ı; çene kemiğine uygulanan ve eksik olan dişin yerleştirilebilmesi için çeneye yerleştirilen yapay diş köküdür. Eksik dişlerin yerine yapılan bu implantların kullanımı uzun ömürlüdür. Uzmanlaşmış doktorlar tarafından temiz ve steril bir tedavi ortamında ufak bir cerrahi operasyon ile çeneye özdeştirilmiş implantların çenede sağlamlaşmış ve çeneye tutunmuş olması için 2 ila 3 ay geçmesi gerekmektedir ve bu sürenin sonunda diş kökü protezlerini taşıyabilecek hale gelir. İmplant tedavisinin yapılabilmesi için; çene kemik yapısı, diş etleri sağlıklı ve uygun olmalıdır. Yine de implantları tutabilecek ve destekleyebilecek sağlık şartları yerine getirilemediği bu tür durumlarda da ek kemik cerrahisi tedavisi ile implant tedavisinin yapılabilmesi için yüksek başarı elde edilmesi mümkündür. İmplant dişlerin kullanım süresi; uzman doktorlar tarafından yapıldığı ve uygun şartlarda bakıldığı sürece uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Bu kullanım süresince implant sahibinin yapacak olduğu ağız ve diş temizlik veya bakımı oldukça önemlidir.
All-On-4 Uygulaması Nedir?
All-on-4 tedavi uygulaması ile dişleri olmayan bir hatanın bir çenede yalnızca 4 adat implant ile bütün ark dişlerini içeren protezlerin yapılabilmesi mümkündür. Özel açılama tedavi tekniği ile yapılan bu diş implant cerrahisi ile dişi bulunmayan hastalarda bile aynı gün diş protezinin sabit olarak yerleştirilmesi ve bu hastanın tedavi sonunda dişsiz ve hareket eden protezler ile bekleme dönemi geçirmemektedir.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Nedir?
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisin de hastanın çene ve ağızındaki her türlü hassas ve yumuşak doku (dil, dudak, yanak, tükürük bezleri vs.) diş, çene veya çene eklemlerinin bütün hastalık veya rahatsızlığının tespit edilmesi ardından cerrahi tedavisi uygulanması yapılır.
Uygulanacak tedavinin türüne ve hastanın vaziyet veya gidişatına göre uygulanması kararlaştırılan cerrahi tedavi bilinçli(sedasyon), genel veya lokal anestezi ile birlikte gerçekleştirilmektedir.
Çene Ameliyatı İçin Muayene İşlemlerinin Gerçekleşmesi Nasıl Olur?
Kliniğimizde bulunan uzman plastik cerrahlarımız tarafından ameliyat öncesinde hastaya muayene yapılmaktadır. Ağız içerisini detaylı bir şekilde inceleyecek olan doktorlarımız, ortodontik değerlendirmesini de gerçekleşmiş olacaktır. Bazı insanda alt çeneye bağlı olarak ısırım sorunları gün yüzüne çıkabilmektedir. Gerek şekil gerekse de estetik kaygıları sorunsuz bir şekilde ortadan kaldırmak amacıyla çene ameliyatına başvurulmaktadır. Hastaların en sık şekilde yapmış olduğu şikayetlerin başında ise şekilsel ve estetiksel bozukluklar gelmektedir. Bu bozuklukların iyileştirilmesi konusunda doktorlarımız gerekli tüm çalışmalarını başarıyla yürütmektedir. Çene ile ilgili yaşamış olduğunuz sorunları en kısa süre içerisinde de ortadan kaldırmaya başlayacaktır.
Çenedeki düzensizlikler, yaşın ilerlemesine bağlı olarak daha büyük sorunlara dönüşebilir. Bu yüzden dolayıdır ki tedavi sürecine zaman kaybı yapılmadan bir an önce başlanması daha iyi bir çözüm yolu olacaktır. Çene ameliyatı sırasında hastanın yaşı, kemik yapısı, diş dizilimleri, diş eti yapısı dikkat edilmektedir. Ortognatik cerrahlarımız tarafından da her yaş grubu için Konya çene estetiği yapılmaktadır.
Güvenilir Bir Hizmet İçin Klinik Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?
Diş hekimlerimizin her biri işini profesyonel şekilde sürdürmektedir. Doğru bir hizmeti yanı başınızda bulmak istiyorsanız o zaman kliniğimiz de yer almaya başlayabilirsiniz. Hekimlerimizin her biri uzmanlık alanına sahiptir. Böylelikle uzman olduğu alanda profesyonel bir hizmet sürdürmeye de devam etmektedir. Bu yüzden dolayıdır ki sektörde de aranılan en güvenilir hekimlerden biri haline gelme başarısına sahip olmuşlardır.
Geniş bir uzmanlık yelpazesine sahip olduğundan dolayı doğal olarak hangi alanda olursa olsun gerekli tedavi yöntemlerinden yararlanmaya başlamış olacaksınız. Yalnızca dişler değil aynı zamanda da diş eti tedavisinin de gerçekleşmesi için gerekli bir tedavi ortaya koyulmaktadır. Çünkü çoğu vatandaşımız diş eti sorunları ile de karşı karşıya kalmaktadır. Diş etiyle ilgili olarak en sık şekilde yaşadıkları sorunların başında ise diş etlerin düzgün şekilde dizilmemesi, diş etinden kanama gelmesidir. Diş etinden kanama gelmesi, diş eti rahatsızlığını gözler önüne koyacak olan en büyük sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu durumları yaşamamak adına izlemeniz gereken çözüm yollarından biri doğru bir hekime başvurmak olacaktır.
Konya Çene Botoksu Nasıl Gerçekleşir?
Ülkemizde ihtiyaca bağlı olarak yapılan estetik işlemlerinden biri de Konya çene botoksu olduğunu söyleyebiliriz. Çene botoksunun temel amacı, çene kaslarının boyutunu küçültmek içindir. Böylelikle botoks işlemi ile birlikte çene küçültme gerçekleştirilmiş olacaktır.
Diş hekimlerimiz tarafından botoks, çene kayması gibi her türlü tedavi işlemleri yapılmaktadır. Bu konuda uzman bir kimliğe sahip olduklarından dolayı hastaları memnun edecek bir sonuç ortaya çıkartılmış olacaktır. En iyi doktorlarımız ile birlikte artık çeneyle yaşamış olduğunuz tüm sorunları ortadan kaldırmaktayız. Üst ve alt çene tedavilerini başarıyla gerçekleştiren doktorlarımız sayesinde yaşamınızı sağlıklı bir şekilde sürdürmeye başlamış olacaksınız. Tedavilerin gerçekleşmesi içinde gönül rahatlığıyla diş hekimlerimizin kapısını çalabilirsiniz.
20 yaş dişi nedir?
Yirmi yaş dişi veyahut yirmilik diş olarak bilinen bu dişler diş dizisinin arkasında yer alan ve üçüncü büyük azı dişi gurubudur. Bu dişler gen olarak yirmili yaşlarda çıkan ve çoğu zaman çenedeki darlık, çenedeki olması gerektiği pozisyondan sapma veya bulunduğu çene bölgesindeki kemik sıklığı (yoğunluğu) ile kısman çıkmakta veya çenenin içine gömülü pozisyonda kalmaktadır
Her 20 yaş dişi, ön dişlerde çapraşıklığa sebep olur mu?
20’lik dişler ön dişlerde duruş bozukluğuna sebep olmaz. 20’lik dişleri olmayan bireylerde de ön dişlerde duruş bozukluğu görülebilir. Bunun sebebi çenede bulunan bütün dişlerin öne doğru ilerleme eğilimi vardır. Kesici ön dişlerin teması olmaması durumunda da dişlerde duruş bozukluğu olabilir. Bunu tedavi etmek için tedavi süreci planlanmış ve çenedeki bütün dişlerin geriye doğru hareket ettirilmesi gerekiyorsa 20’lik yaş dişleri çekilerek tedavinin tamamlanması gerekiyordur.
Her 20 yaş dişi çekilmeli midir?
Ağızda bütünüyle doğru bir şekilde çıkan ve dişlere veya diş eti dokusuna zarar vermeyecek durumdaki 20 yaş dişleri, diş bakımı rahat bir şekilde temizlenebilir vaziyetteyse veya üstünde her türden derin bir çürük bulunmuyorsa bu dişlerin çekilmesine gerek yoktur. Fakat diş bakımı diş fırçası veya diş ipi ile mümkün olmayan
Dişin zerinde tedavisi mümkün yapılamayacak durumda çürüğü olan ya da doğru pozisyonda büyümeyen ve 20’lik dişe sahip kişinin yanak veya dilini istem dışı ısırmasına
Yol açacak şekilde çıkan dişlerin çekilmesi gereklidir.
Diğer Tedaviler
Aşağıdaki bölümde Ali Ayrancı'nın uzman olduğu tedavileri görebilirsiniz.