Ali Ayrancı

Diş Teli Tedavisi Süreç ve Fiyatlar

Konya diş teli tedavisi.. Ülkemizde diş bozukluğu yaşayan pek çok vatandaşımız bulunmaktadır. Ayrık, çapraz, yamuk dişler ne yazık ki estetik görüntüyü olumsuz yönde etkilemektedir. Güzelliğe gölge düşürmeye neden olacak bu sorunlar içinde en ideal çözüm yollarından biri diş teli uygulanmasıdır. Bozuk olan dişlerin düzeltilmesi amacıyla diş teli kullanılmaktadır. Diş teli uygulamasını gerçekleştiren diş doktorumuz, bozuk olan dişlerinizin düzeltilmesini sağlamaktadır.

Konya Diş Teli & Şeffaf Diş Teli Tedavisi
Konya Diş Teli & Şeffaf Diş Teli Tedavisi
Hızlı Randevu Formu

Konya Diş Teli Tedavisi

Konya diş teli de çeşit çeşit olduğundan dolayı hastalar, dişlerinde istedikleri modelleri seçebilmektedir. Diş telinin modeline bağlı olarak, fiyatlarda bazı değişiklik durumları söz konusu olabilmektedir. Bozuk bir diş yapısına sahip olan kişiler için kaliteli kullanışlı diş tellerine yer verilmektedir.

Diş tedavilerinde en çok başvurulan yöntemlerden biri olan diş teli tedavisi, ortodonti uzmanları tarafından yapılmaktadır. Çarpık dişleri ya da maloklüzyon olarak adlandırılan Yanlış bir şekilde kapanmış çeneleri düzeltmek adına kullanılan bir yöntemdir.

Ergenlik dönemlerinden yetişkinlik dönemlerine kadar neredeyse her yaşta kullanılabilir. Diş telleri metal ya da seramik braketlerden, tellerden ve onları dişlerinize bağlayan yapıştırıcı bir malzemenin birleşiminden oluşur.

Ortodontist veya ortodonti uzmanı tarafından yapılan bu tedavi kliniğimizde yapılan diş hizmetleri arasında yer almaktadır. Kliniğimiz bu hizmetteki başarısı tedavinin başladığı yaşa ve tedavi hedeflerimize göre bağlı olarak değişmektedir. Hastalarımız ile birlikte %100 başarı oranlarını yakaladığımız vakalarımız bulunmaktadır.

Konya Diş Teli Uygulanması ve Kullanımı

Diş hekimlerimiz tarafından hastalarımızın bozuk olan dişlerine diş tel takılmaktadır. Kullanışlı özelliğe sahip olan diş telleriyle, diş bozukluğunuzu düzeltmeye başlayabilirsiniz. Dar çeneye sahip, dişi çıkmayan, kırık dişlere sahip olan kişilerde diş teline başvurmalıdır. Birçok farklı tasarımlara sahip olan diş telleri bulunmaktadır. Bunlar, metal, lingual, porselen, şeffaf olmak üzere dört farklı seçeneklere ayrılmaktadır.

Dişlerde tel görünümünden çok fazla hoşnut olmayanlar için en ideal çözüm yollarından biri de şeffaf diş tellerine başvurmaları olacaktır. Bu sayede her ne kadar dişlerinde tel olsa bile güldüğü zamanda kolay kolay fark edilmemiş olacaktır. Dişlerinde tel olmasından rahatsızlık duyacak olan kişileri sevindirecek özelliklerinden biri olacaktır. Bu nedenden dolayıdır ki son dönemde şeffaf tellere daha sık şekilde başvurulduğunu söylememiz gerekir.

Dişinize diş teli takıldıktan sonra artık kolaylıkla kullanabileceksiniz. Ağız bölgesini rahatlıkla hareket ettirebilir ve yemeklerinizi yiyebilirsiniz. Konuşma konusunda ise herhangi bir zorluk durumu da yaratmayacaktır.

Modern Teknoloji
Uzman Diş Hekimi
Tedavi Başarıları

Konya Şeffaf Diş Teli Uygulaması

Konya’da şeffaf diş teli en yaygın şekilde kullanılan tel uygulamalarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Yapısı gereğince son derece ince bir görünüme sahiptir. İnce bir yapısı olmasından dolayı dişlerde fark edilmez. Fark edilmemesinden dolayıdır ki şeffaf diş telini yaptıracak olanlar rahat edecektir. Estetik kaygıyı en iyi şekilde ortadan kaldırmayı başaracak olmasından dolayı, hastalar tarafından en sık tercih edilen tel çeşitlerinden biri olmayı da başarmaktadır.

Şeffaf teller, her ne kadar ince bir tabakaya sahip olmasına karşı bakımlarını yaparken de olabildiğince dikkatli olmanızda yarar olacaktır. Çünkü ince bir yapıya sahip olmasından dolayıdır ki bakım sırasında daha dikkatli şekilde hareket etmenize neden olur. Dikkatli şekilde hareket ederek de tele herhangi bir zarar vermemiş olursunuz. Tele alışma süreciniz, diğer çeşitleri ile bir kıyaslama yapıldığı zaman ise daha çabuk olacağını söylememiz gerekir.

Sıkça Sorulan Sorular

Aşağıdaki bölümde Konya diş teli tedavisi ile ilgili sıkça sorulan soruları ve cevapları bulabilirsiniz.

Konya Diş Teli Tedavisi Nedir?

Diş teli tedavisi, diş tellerinin ağza uygulanması ile başlar. Bu esnada acı hissetmezsiniz. Yeni yerleştirilen braketler ile diş teli takımından sonra birkaç günden bir haftaya kadar da sürebilen çok hafif bir ağrı ya da rahatsızlık olabilmektedir. Çoğu hasta telleri, genişleticileri ya da telleri yerleştirildikten hemen sonra ilk 4 gün ve 1 hafta arasında bir tel ayarlaması ya da bir aktivasyon randevusundan sonra da biraz rahatsızlık hissedilmektedir.

Ancak dudaklar ve yanaklar tellere en geç 1 haftaya kadar alışmaktadır. Bu süreçte bazı hastalarda hafif ve nadiren orta şiddete bir ağrı hissedilmektedir. İlk günlerde hissedilen ağrılara çözüm olarak ortodontistlerimiz ağrı kesiciler tavsiye etmektedir.

Diş tellerinin takılması ya da yerleştirilmesi hiçbir acı vermemektedir. Bununla birlikte diş telleri takıldıktan hemen sonra ilk birkaç saat içerisinde yemeklerinizi uzun sürede yiyebilirsiniz. Bunun nedeni büyük ölçüde diş tellerini kullanmaya alışma sürecidir. Özellikle çiğneme sürecinde dişlerinizde hassasiyet hissedilmektedir. Ortodontistlerimiz özellikle diş tellerinin yerleştirilmesinden sonra ilk birkaç gün yumuşak, daha sıvı içerikli yiyecekler yenmeyi tavsiye etmektedir. Kliniğimiz içerisinde yapılan tüm operasyonlar sonrası hekimlerimiz uymanız gereken kuralları hastalarımıza detaylı olarak anlatmaktadır.

Diş Teli Tedavisi Ne İşe Yarar?

Dişlerin konumundaki bozukluklar ve çapraşıklıklar genelde çene yapısında olan daralma ve anatomik bozukluklarından gelmektedir. çene yapısı dar ve kısa olan bireylerde, dişleri gelişmek için yeterli alanları bulmadığından çapraşık şekilde gelişimleri görülmektedir. Ancak bazı kemikler ve diş hastalıkları ile ağız kuruluğuyla sonuçlanan uyku apsesi, burun ya da geniz sorunları gibi hastalıklarda dişlerde çapraşıklıklar görülmektedir. Diş teli tedavisi ile çenede buluna darlık ve kısalık sorunları çok kolay bir şekilde giderilmektedir. Dişlerin gelişimi için dişe uygun bir alan yaratılır ve dişlerin doğru pozisyonlara doğru gelmesi sağlanmaktadır. Diş teli tedavileri aynı zamanda estetik anlamda da yapılmaktadır. Daha güzel bir gülüş içinde uygulanan bir diş tedavi yöntemidir.

Bu nedenlerin yanı sıra üst ve alt çenenin pozisyon el ve yapısal olarak da uyumlu olmaması, ağzın kapatılması ile üst üste tam oturmaması gibi durumların tamamında diş teli tedavisi uygulanmaktadır.

Diş Teli Tedavisinde Ortodontik Randevular

Diş teli tedavisi diş teli değişiklikleri, tellerin etrafında renk ya da metal bağları değiştirmek, tellerde ayarlamalar yapmak ve ortodontik tedavilerin ilerlemesini takip etmek adına periyodik bir halde ortodontik randevulara katılmak gereklidir. Diş telleri, dişleri belli bir süreç içerisinde düzgün ve uygun bir hale getirmeye çalışmaktadır. Bundan dolayı kliniğimiz içerisinde yapılan operasyonların takipleri birebir yapılmakta ve tüm randevular hastalarımızın diş tedavilerinde hiçbir aksama olmaması için düzenli bir şekilde sürdürülmektedir.

Diş Teli Tedavisine Ne zaman başvurulmalıdır?

Diş teli tedavisinde sıklıkla çocukların aktif büyüme çağlarında yani 12 ila 13 yaş arasında başlanmaktadır ancak braketle diş teli tedavisi yetişkinlere de günümüzde uygulanmaktadır. Yetişkin bireylerde daha agresif tedavi yöntemleri uygulanabilir ve tedavi daha uzun süreli olabilmektedir. Diş yapınızda bozulmalar hissettiğiniz an uzman hekimlerimize muayene olarak diş teli tedavinizi hemen başlatabilirsiniz. Sorunların daha büyümeden erken dönemde önlem alınarak tedavi edilmesi tedavi sürecini de kısaltacaktır.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır?

Diş teli tedavisi, farklı türlerde olan braketler ve aparatlar kullanılarak yapılmaktadır. Bu anlamda ortodontik tedavi olarak farklı türlerde diş telleri uygulaması görebilmekteyiz.

Diş Teli Çeşitleri Nelerdir?

Ortodontist çarpık dişlere sahip olmanız ve bu durumun yol açtığı sorunlardan kurtulmak adına diş teli tedavileri uygulanmaktadır. Dişlerinizdeki çarpıklık durumu, yaşınız ve diğer faktörlere bağlı olarak farklı diş teli çeşitleri uygulanmaktadır. Çünkü diş telleri bireylere ve ihtiyaçlarına göre özel olarak uygulanan diş tedavileri olmaktadır.

Metal Braket

Diş teli tedavilerinde en sık ve en çok başvurulan metal braketler, diş ve çene kemikleri üstünde gerekli düzey ve sürede kuvvet uygulanmasına imkân verdiklerinden tedavide oldukça tatmin edici sonuçlar sunmaktadır. Ancak estetik nedenlerle uygulanan tedavilerde bu türler genelde tercih edilmemektedir.

Seramik Braket

Diş renginde seramikle kaplı braketler daha estetik bir görünüm kazanmak adına tercih edilmektedir. Ancak metalik braketlere oranla dişlere kuvvet uygulamada yetersiz olmaktadırlar.

Lingual Braket (Görünmeyen Diş Telleri)

Dişlerin dile bakan arka yüzlerine uygulanmaktadırlar. Bu braketler dışarıdan fark edilmezler. Estetik açıdan en başarılı diş teli uygulamaları arasındadır.

Aligner (Şeffaf Plak)

Şeffaf plastik materyallerden yapılan aligner diğer bir adı ile şeffaf plaklar, pasif olarak dişlere kuvvet uygulamaktadır. Aparat tasarımlarına daha uygun bir hale getirme amacı ile ortodontistler tarafından kullanılmaktadır. Dişlere istenilen yerleşke/konumu getirmek adına aralıklı muayeneler ile aligner yeniden ölçü alınarak değiştirilmektedir.

Diş teli tedavisi içerisinde ağız içerisine aşağıdaki aparatlar takılarak ancak tedavi uygulamaları yapılmaktadır;

  • Braketler; diş teli tedavisinde dişleri uygun pozisyonlara getirmek adına kuvvet uygulaması beklenen tellerin tutunma noktasına denmektedir. Bu aparatlar paslanmaz çeliklerden, seramik ya da metallerden üretilmektedir. Dişlere kompozit dolgu yapılarak sabitlenmeleri yapılmaktadır. Teller bu yapılara ortodontist hekimlerce tutturulur ve dişlere istenen seviyede ve önde kuvvet uygulaması sağlanır.
  • Ortodontik Diş Teli; Paslanmaz çelik, diş rengine sahip ya da şeffaf materyallerden yapılabilen ve braketlere tutturulan tellerde denmektedir.
  • Diş Teli Lastikleri; braket etrafına takılarak diş tellerinin braketlere sabitlenmesine yardımcı olan lastiklere denmektedir. Farklı çeşitleri bulunur. Bir diğer lastik türü ise bir grup dişi ileri ya da geri yönde çekme, diş-diş ya da diş-tel arasına da sabitlenme amacı ile de kullanılır.
  • Ortodontik Bantlar; Paslanmaz çelik ya da seramikten yapılan, yüzük şeklinde ve dişlere geçilerek sabitlenmesi yapılan aparatlara denmektedir. Genelde en arka azı dişlerinin hizalanması yüksek oranda kuvvet gerektirir ve brakete destek olması amacı ile uygulanmaktadır.
  • Bukkal Tüp; Diş tellerinin sonunda bulunan uçlarının yerleştirildiği metalik tüplere denmektedir.
  • Yüz Maskesi; Diş teli tedavisi sırasında telin dişlere uyguladığı kuvvet eğer yetersiz kalırsa yüzün dışına yerleştirilen ek destek aparatlarına denmektedir.

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürmektedir?

Diş teli tedavisi süresince diş ve çene yapısına, hastanın genel sağlık durumuna, dişlerde ya da çene kemiklerinde bozuklukların şiddetine, tedavi yanıtına, hasta uyumuna ve tedavi türlerine farklı olarak değişebilmektedir. Diş teli tedavisinin bugüne kadar yapılan operasyonların ortalaması alındığında uygulama süreleri 1- 3 yıl arasında seyir etmektedir. Ancak bazı hastalarda daha uzun süre tedavi uygulaması da olabilir. Tedavi sonrası bazı hastalarda 6 aylık sürelerde retainer diye adlandırılan destek retansiyon aparatları kullanmaları gerekebilir. Ortodontist, tedavi süresi boyunca hastayı her ay muayene etmektedir. Böylece hastalarımızın takipleri sağlanır ve gerektiği durumlarda diş tellerinde düzenlemeler ve değişiklikler yapılır.

Diş Teli Kullanımı Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Diş teli kullanımında özellikle gıda alımı sonrasında braket etrafından biriken gıda artıkları birikebildiklerinden, ağız hijyenine dikkat edilmesi zorunludur. Genelde her yeme ve içme sonrasında diş macunu ile diş fırçalama hekimlerimiz tarafından tavsiye edilmektedir. Florürlü ağız bakım ürünlerinin kullanılması oldukça faydalı olmaktadır. Aynı zamanda özel tasarım olan diş fırçalarının ya da yumuşak sertliklerde olan diş fırçalarının kullanılması daha etkili bir ağız ve diş sağlığı sunabilir.

Diş teli tedavisi sırasında, hastaların diş teline zarar verebilecek ya da plak oluşmasına neden olacak bazı gıdalardan uzak durmalıdır. Örneğin; buz, kuru yemişler, patlamış mısırlar, sert şeker ve çikolatalar, sakız, havuç, elma ya da yüzeyli gıdalar ayrıca kraker çeşitleri parçacık oluşturabilecek ürünlerin başında gelmektedir. Tedavi süresi boyunca bu tür gıdalardan uzak durulması ve tüketilmemesi gerekmektedir. Bu konuda hekimlerimiz hastalara detaylı bilgiler vermekte ve bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Konya Diş Teli Tedavisi Fiyatları

Diş teli, ağzımızda bulunan dişlerin diziliminde bozuk ve çapraşık dişlerin düzeltilmesi için uygulanan bir diş hekimliği tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisi fiyatları belirlenirken kullanılan ürünler, tedavi uygulanan kliniğin ücretlerine göre farklılık gösterebilir. Dişlere uygulanan diş telleri uzun süreli kullanımlarda diş yapılarında harika bir şekilde düzelme sağladığından günümüzde bu uygulamalar oldukça yaygın olmaktadır.

Diş teli fiyatları tedavi türlerine göre farklı olmaktadır. Tek çeneye diş teli tedavisinde belirlenen taban fiyatları üzerinden bir fiyatlama yapılmaktadır. Ancak en doğru fiyatlandırmalar mutlaka hekim ön muayenesi sonrası verilmektedir. Bir diş teli fiyatı belirlenirken öncelikle bakılan etmenler diş, çene ve kemik yapısı baz alınarak kişiye özgü yapılacak olan tedavi yöntemidir. Kliniğimizde ortodontist hekimlerimiz tarafından hastaların muayeneleri yapılır ardından hekim uygulayacak tedavi yöntemleri ile fiyatlandırma bilgisi verilir.

Diş Teli Fiyatını Etkileyen Unsurlar

Türk Diş Hekimliği Birliği tarafından alınan kararlara göre her yıl ortodonti yani dil teli fiyatları hem devlet hem de özel hastaneler için belirlenir. Bu fiyatların rekabet şartları gereği doğrudan internet üzerinden paylaşılması yasaklanmıştır. En doğru fiyatlandırmalar için önce kliniğimizden randevu almalısınız ardından muayene ve gerçek fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz.

Diş Teli Fiyatları Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Diş teli tedavisi diş tellerinin en temel görevi dişlerde bulunan ve insanları her açıdan rahatsız eden bozuklukları düzeltmektir. Diş telleri tedavileri ile dişlerdeki bozuklukların hemen hepsi düzeltilmektedir. Dişlerde bulunan çapraşıklık ve ağızda olan kapanış bozuklukları düzeltilmeye çalışılırken diş çürümeleri ve aşınmalar da korunmaktadır. Bunu daha kısa bir şekilde açıklamamız gerekirse diş telleri ile diş taşlarının neden olduğu sağlam diş kayıpları da ortadan kalkmaktadır. Diş telleri ağızda olan ve sıkışık halde bulunan dişler yüzünden bakteri oluşmasını da engeller ve daha sağlıklı bir diş yapısına sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Diş teli fiyatları arasında birçok farklılık duyabilirsiniz bu çok normal bir durumdur. Çünkü sadece takılan aparatların değil aynı zamanda size özel olarak uygulanan bir tedavinin de ücretini ödeyebilirsiniz.

Her hastanın ağız, çene, kemik ve diş yapısı farklı olmaktadır. Her hastaya uygulanacak aparat ve diğer ürünler farklı olabilmektedir. Ya da tedavi süresi de farklılık gösterebilir. Tüm bu etmenler göz önünde bulundurulduğunda diş teli tedavisi arasındaki fiyat farklılıkları anlaşılabilir.

Kliniğimiz bünyesinde tüm hastalara yönelik diş teli tedavileri uygulanabilmektedir. Ağız ve diş yapınızdaki problemlere son teknolojik cihazlar ile tanı, teşhis ve tedavi yöntemleri uygulayan uzman, deneyimli ve tecrübeli diş hekimlerimizden muayene olmak için tek yapmanız gereken kliniğimiz iletişim numaralarını kullanmanızdır. Detaylı bilgi ve randevu için hemen arayınız.

Diğer Tedaviler

Aşağıdaki bölümde Ali Ayrancı'nın uzman olduğu tedavileri görebilirsiniz.